Ga terug

Sofrito (spaanse saus)

Ingrediënten
  

  • 1 grote Ui
  • 100 ml olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 400 gr gepelde tomaat uit blik
  • 2 rode chili peper
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Maak de sofrito een dag voor dat je hem wilt gebruiken, dan is hij het beste op smaak
  • Snipper de ui en de knoflook zo fijn als maar mogelijk is.
  • Verhit in een grote steelpan de olie en fruit hier zachtjes de ui tot de ui goudbruin is.
  • Voeg dan de knoflook toe. Laat dit zachtjes verder fruiten.
  • Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snij de paprika’s in zo’n klein mogelijke stukjes
  • Laat de gepelde tomaten in een vergiet uitdruipen en snij deze ook zo klein mogelijk.
  • Voeg de paprika en tomaat toe aan de ui/knoflook en laat dit ongeveer 45 min stoven.
  • Pureer de sofrito zo glad of zo grof als je zelf wilt en breng op smaak met zout.
  • Laat de saus afkoelen in de koelkast.